středa 8. ledna 2014


 V životě musíme překonat mnohdy samy sebe, musíme být silní, když nám je do pláče. Ale i třeba jen vstát, když se nám nechce. Jenže mnohdy jsme pohodlní a spokojíme se s horší variantou, jen proto, abychom nemuseli něco obětovat. A o tom jsou letos téměř všechna má předsevzetí, mé plány a mé cíle. Přestat snít a měnit za pohodlí, ale jít tvrdě za svým cílem a změnit ho na realitu.

Jedním z nich je i být zase v kondici a vyměnit tuky za svaly. Deset let jsem se téměř denně věnovala aerobicu a spoustě jiných dalších sportů, pak přišla maturita a já si dala za cíl, věnovat se jen učení, že se pak k aerobicu a sportování vrátím. Jenže den za dnem plynul, já si pořád nalhávala, že teď už začnu, od zítra, pondělí a ač jsem i několikrát začala, brzo jsem to vzdala.
Pak se to stalo, utekly dva roky, já stála naproti zrcadlu a chtělo se mi brečet. Ne proto, že jsem přibrala snad tisíc kilo, ne proto, že bych zase musela kupovat větší velikost. Bylo to proto, že jsem nechala svou pohodlnost zajít tak daleko, že veškerá moje pevná vůle a vytrvalost byla pryč a já se nepoznávala. Holka dychtící po pohybu a zdravém stylu života tam nebyla, už ne.
Mám štěstí, že mám toho nejbáječnějšího přítele, který je jako bonus velký sportovec a podporuje mě tak, jak jen to jde. Tentokrát to dokážu a změním se, vím to. Tentokrát to nedělám pro menší velikost šatů. Tentokrát to dělám, abych našla svou ztracenou část.

Pokud něco chceš, tak to dokážeš, jen přestaň fňukat, zalamovat ruce a makej. Pokud máš pocit, že už nemáš sílu, přidej, je to ten správný čas na to, abys na konci mohla být pyšná sama na sebe :-) 




9 komentářů :

  1. Ten první odstavec! Přesnětak :)
    Já nemám ráda sport a pohyb,s tím mám trochu problém. A vodu taky ne.:D Tak ti držím palce, at ti úsilí vydrží.

    OdpovědětVymazat
  2. Do toho, super článe k!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek.:)
    Taky bych chtěla víc cvičit, sice chodím 3x týdne na volejbal, ale ráda bych k tomu ještě něco přidala. Bohužel přes zimu na to ale není moc času a ani nálada, ale počítám s tím, že na jaře zase začnu chodit běhat!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasně napsáno, držím ti palce, určitě to zvládneš!♥

    OdpovědětVymazat
  5. voda je podstatna suhlas!


    Pozyvam na NOBILIS TILIA giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý citát, to si musím někam napsat!! :)
    jinak máme stejnou flaštičku !!:D

    OdpovědětVymazat
  7. Držím palce, určitě to dáš. Já na to nemám vůli. :)

    Style Without Limits

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně napsané! Takže držím pěsti ať se ti daří ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Nejsi v tom sama, také se teď opravdu snažím a konečně mám ten pocit, že neselžu, ale konečně to dokážu :)! Hodně štěstí :)!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a doufám, že brzy zase přijdete :-)