úterý 26. března 2013


BŘEZNOVÁ "KULTURA"
Nějakou dobu jsem přemýšlela, že bych se s vámi ráda dělila o to, co jsem za daný měsíc viděla, ráda slyšela a nebo četla. Dospěla jsem k názoru, že to neni až tak špatný nápad, tak doufám, že se vám tyto články budou líbit a někoho třeba budou inspirovat :-) 


Mezi hudbu budu dávat písničky, které jsem do té doby neposlouchala nějak často a v tomhle měsíci se stali tím, co jsem stála pouštěla do kola! Myslím, že to takhle nedělám jediná, že vždycky nějakou dobu poslouchám jedno a to samé =D 

FILMY ↓

Okresní přebor  (mé hodnocení 70%) CSFD.CZ
Seriál jsem nikdy nesledovala a film se ke mně dostal docela náhodou, prostě se vyskytl na DVD u nás v obýváku! A tak jsem si řekla, proč ne, zkusit se má všechno! Byla jsem docela mile překvapena, čekala jsem totální propadák, ale obsažený humor mě bavil. Je to typická česká komedie posazená do reálného českého prostředí, kterému podle mě i některé naše vesnice stále odpovídají. Jako oddychovka, která neprahne po tom, abyste ji rozluštily, je to skvělé =)

Plivu na váš hrob (mé hodnocení 60%) CSFD.CZ
Je to novější verze již promítaného filmu z 80-tých let. Mladičká talentovaná spisovatelka che tvořit, a pro múzu si jede do vesničky na konci světa, kde se ubytuje v té nejnedostupnější chatě. Nečekaně. Místní mladíci na ní však nejsou zvědaví a rozhodnou se jí proto dát lekci. Poníženou a zneužitou jí odkopnou. Ovšem, slečna prahne po pomstě a věřte, že mladíkům se o tom rozhodně nesnilo ani v nejhorších nočních můrách! Jako žádné excelentní výkony tam asi nenajdete, ale ta pointa pomsty, to je to, co mě na tom bavilo nejvíc! Ač jsem občas musela mít oči vážně zavřené =D

Sinister (mé hodnocení 90%) CSFD.CZ
Opět horor/thriller s hlavní postavou spisovatele. Tentokrát se jedná však o muže, který na vlastní pěst řeší nevyřešené zapomenuté podivné případy, které rozluští a napíše o nich. Často se stěhují a při posledním stěhování za případem na půdě objeví pásky, které jsou plné hrůzných videí z různých případu. Jak je to dál se podívejte. Já nic podobného ještě neviděla, takže se mi film vážně líbil. Hlavně je to takový ten psycho-horor, u kterého vám jde mráz po zádech a napínáte uši, jestli jste náhodou nezaslechli někde něčí kroky. 

Temné stíny (mé hodnocení 65%) CSFD.CZ
Typická Burtnovský film, v hlavní roli s Johnny Deppem, jakožto šlechticem z dob kdysi, který znovu ožije. Zábavné, zajímavé, ale vyloženě nic uchvacujícího. 

Sex ve městě (mé hodnocení 100%) CSFD.CZ
Co dodat, je to třeba? Maybe... I love it!

Kokain (mé hodnocení 95%) CSFD.CZ
Opět Johnny Depp jako hlavní hrdina. Ač je to brané také retrospektivně, jako již zmiňovaný film s ním, ne tedy tolik. A především, ve filmu je JD drogovým dealerem, který si s tímhle nepříliš vhodným způsobem obživy, musí projít vážně vším, co pro něj osud chystá. A přiznávám, na konci jsem byla dojatá!

Záchranáři (mé hodnocení 100%) CSFD.CZ
Miluju filmy tohodle typu. Armagedon, Pearl Harbor! Prostě sice víte, jak to nejspíš dopadne, ale stejně musíte hltat každé slovo a všechno vám přijde tolik doopravdy! Myslím, že film na páteční večer jako stvořený =) Ať už s rodinou, s kamarády, s partnerem a nebo prostě jen tak sám =) A navíc, tak skvěle se u těchto filmů popustí uzda emocím!

Milý Johne (mé hodnocení 80%) CSFD.CZ
John, sloužící v armádě, potká idealistickou studentku, když mu dají opušťák. Seznámí se náhodou, stráví spolu dva týdny a pak je čeká rok odloučení. Jenže tím jedním rokem to nekončí. Oba se milují, jenže Savannah už nebaví pořád čekat a nevědět, jestli se dočká. Zapla jsem si to na usnutí, ale neusnula jsem u toho =) Neni to nic světoborného, ale mě se to prostě libí! A nebo se mi prostě líbí to, že ne všechno má Happy End???

Holka na hlídání (mé hodnocení 45%) CSFD.CZ
Co si budeme povídat, vlastně jediné co se mi na tom líbilo, bylo to, že můžu nahlídnout do toho, jak to chodí. A já věřím tomu, že takhle to u některých zbohatlých rodin opravdu chodí. Vlastně to je velkou část filmu poněkud smutné. Ale klasiky to končí šťastně. Tohle je takový ten film na usnutí =) U kterého nevadí,když usnete =D Já vydržela!!!

Čtyřicítka na krku (mé hodnocení 70%) CSFD.CZ
Poměrně hezký romantický film, ve kterém se rozvedená matka na dovolené zamiluje do mladého lektora surfování. Jednou za měsíc tam na pár dní zajede. Ani jeden se nechce vzdát toho co má. Takže to buď skončí a nebo se nakonec jeden podřídí. Ale to se podívejte vy sami =)


HUDBA ↓










Seriály ↓
Gossip Girl  (dokoukáno, achjo)
PLL (ať už je červen, chceme nové díly!)     


P.S.: Dnes jdeme do divadla na Vinnetou-a?, kde v hlavní roli vystoupí buď Vojta Kotek nebo Kuba Prachař, takže by to mohlo být fajn =) Ve čtvrtek jdu do kina na Hostitele a o prázdniny chystám přečíst alespoň dvě knihy!!! Ale o tom až v DUBNOVÉ KULTUŘE =)


11 komentářů :

  1. super článek:) a super písničky:)

    OdpovědětVymazat
  2. Plivu na tvůj hrob je nejlepší:O A sex ve městě je srandovní:D

    OdpovědětVymazat
  3. Sinister jsem neviděla, ale už prý jde konečně stáhnout, tak nevádám a stahuju, jsem zvědavá! :) A Milý Johne je hrozně krásný film. Pokaždé, co na něj koukám tak se neudržím a rozbulím se. :D

    OdpovědětVymazat
  4. No asi tak :) Nerada bych pak dostala nějaký totální shit :D Takže radši s někým, koho už trošku znám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Sinister byl fakt děsivej..vždycky ty videa, jak je zabije a ta písnička pod tím!:-D Fakt jsem se bála! A plivu na tvůj hrob si stahuju:) a PPL chci taky další díly, oni budou až v červnu?!?! Né!!:-D To nevydržim!:-D

    OdpovědětVymazat
  6. ako som si všimla prevládajú u teba skôr horory a thrilleri

    OdpovědětVymazat
  7. Z toho tvého výběru mám nejradši Kokain. Je to super film! :)

    OdpovědětVymazat
  8. sinister nebyl děsivý ale za to měl poutavý příběh a nepředvídatelný konec :D

    OdpovědětVymazat
  9. nice!
    what about follow each other?
    let me know :)
    have a nice day!
    xx
    veronica

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a doufám, že brzy zase přijdete :-)