středa 15. ledna 2014

 Nevím, jestli jsem jediná, kdo si toho všiml, ale hned u několika bloggerek jsem četla, že nechápou (a nelíbí se jim) ty, kteří napíšou název článku v cizím jazyce a zbytek textu v češtině. Já to tak dělám, nějakou dobu... A odpověď je prostá, čeština má diakritiku, s čímž většina fontů nepočítá, a to platí pro všechny fonty, co jsou něčím jiné a zajímavé. Tak prosím kritičky, nesuďte, pokud neznáte motiv těch druhých :-) Tak, a teď už egoisticky ke mně :-)


Při všem tom stresu, se kterým se tělíčko při zkouškovém pere, nějak zapomnělo na to, že by mělo bránit a posilovat i mou imunitu... Proto efekt nečekal dlouho a přišel. Je mi zle, bolí mě celé tělo, slzí mi oči, mám uspaný nos a škrábe mě v krku! GRRR :-D

U Ketrin jsem se chopila příležitosti, když nabízela 10% slevu do F-ZONE e-shopu. Hned jsem si samozřejmě musela udělat objednávku, není tam sice nijak široce obsáhlý sortiment, ale je tam to, po čem toužím já :-D Komunikace byla perfektní, rychlá a účelná. Objednala jsem v neděli a včera už mi přišel do schránky lístek, že mám balíček. Takže i dodání bylo dost rychlé. Ceny jsou hoodně příznivé, tak neváhejte a koukněte :-) A jako bonus mi ještě přišel kod na 15% slevu na další nákup :-)

P.S.: Ráno mi mobil ukázal, že venku sněží, když jsem šla poté ven, byly tam břečky jak na jaře... Achjo..




14 komentářů :

  1. Já píšu nadpisy třeba texty pisniček a tak ruzne :D hlavne everybody can do what they want to do :D haha !

    OdpovědětVymazat
  2. ja píšem tak články že názov po anglicky a článok po slovensky a je mi jedno kto si čo myslí. veľa blogerov tak píše články.

    thewonderlandinahat.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. hrozně se mi líbí tvůj design:) angličtinu miluju, a ty sovičky, aaa!

    OdpovědětVymazat
  4. já píšu česko-anglicky-mix, nejdřív to bylo kvůli diakritice, teď se mi ta angličtina dostává pod kůži, prostě někdy to líp zní od nich :) Hodně sleduju serialy v AJ, takže píšu také většinou nadpisy i jindy v angličtině.

    http://nicolexs.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Bee, ty jo, dlouho jsem u tebe nebyla (hlavně z důvodu zkouškového - měla jsem teď dvě zkoušky hned po sobě, takže brrr - asi chápeš, o čem mluvím - byla jsem ráda, že jsem stihla napsat článek u sebe, max u sebe odpovědět a to je celé) - takže koukám na desiign, je úžasný, luxusní :))

    A jsem ráda, že jsi slevičku využila :) Jsem moc ráda, když mohu udělat ostatním aspoň malinkou radost, a tyhle šperky jsou totálně nádherné.

    Jinak, s těmi nadpisy. Já taky píšu jeden v AJ, jeden v ČJ a vůbec mě to teda netrápí. Prostě když mám třeba NEW IN - tak prostě to napíšu anglicky.. a když mám třeba nadpis: DÁREK PRO ČTENÁŘKY CALL ME KETRIN - tak asi logicky to napíšu česky, aby to všichni pochopili - a název mého blogu je v češtině, takžeee to teda vážně překládat nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  6. mě tedy vůbec nevadí nadpisy v angličtině, kolikrát se stejně přistihnu, že přemýšlím i v angličtině, takže v poho :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty křížky jsou moc pěkný :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, ty šperky jsou kráásné :) A ty napisy často taky píšu anglicky, ale většinou momentálně spíše česky. Nebo spíše většinou dělám recenze kosmetiky, takže název článku je názvem produktu :D

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé, kéž by tady taky sněžilo!! Jinak ty šperky.. no, nevím zakolik jsi je i se slevou koupila, ale já jsem všechny viděla na E-bayi za 20 Kč i s poštou.. tady to překupnictví moc nemusím (ale koukala jsem na e-shop a ok, aspoň to tam nemají navýšené o 1000% jak někde :D).

    OdpovědětVymazat
  10. jak to jen děláš, že máš tak krásné všechny obrázky.
    Jinak ty šperky jsou přepychové, brala bych všechny ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Mně se to v aj líbí víc, čeština mi na titulky občas připadá taková nudná:D

    OdpovědětVymazat
  12. Já nadpisy píšu někdy česky, někdy anglicky a je mi šumák co si o tom ostatní myslí. Každý by si měl dělat blog po svém a mě se ten tvůj líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  13. mě naopak nadpisy česky přijdou.. divné :D nevím proč. téměř od založení mého blogu nese většina článků název dle nějaké písničky. ani nevím proč. prostě se mi to nechce vymýšlet a alespon víte co poslouchám :D někdy udělám kvíz, vyberu třeba 10 článků a kdo pozná všechny pisničky :D za zlatého bludišťáka.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář a doufám, že brzy zase přijdete :-)